Tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown

Vanwege de lockdown zijn we in maart al weer drie maanden gesloten. Net als voor alle niet-essentiële winkels is dit voor ons ook een hard gelag. We hebben de gelegenheid te baat genomen om wat bouwkundige verbeteringen in de winkel door te voeren. De verlichting is sterk verbeterd dankzij nieuwe LED-verlichting. De opgang vanuit het achterste deel van de winkel naar voren toe is verlengd en minder steil gemaakt. Bij beide uitgangen zorgen  traanplaten voor een geleidelijke overgang van binnen naar buiten. Dit soort aanpassingen is straks niet alleen fijn voor de klanten, maar ook voor de medewerkers als ze spullen uitzoeken en verplaatsen in de winkel.

De winters stelden de afgelopen jaren niet zoveel voor en hierdoor beschikten we over een aanzienlijke voorraad schaatsen, sleeën en andere winterartikelen. Toen het in februari plotseling ging sneeuwen en lang koud bleef, hebben medewerkers van de speelgoedafdeling deze voorraad op Marktplaats gezet. Binnen een mum van tijd was alles verkocht.

De mogelijkheden die winkels geboden worden, zoals click & collect en 10 minuten winkelen op afspraak, zijn niet werkbaar voor een kringloopwinkel als de onze. Het bestuur heeft daarom besloten dat we tot nader order gesloten blijven. We hopen dat we te zijner tijd open mogen op de wijze zoals we na 1 juli vorig jaar geopend waren: op 1,5 meter, met mondkapjes en kuchschermen.

Ondertussen is de bestaande voorraad nog eens goed uitgezocht, schoongemaakt en gesorteerd. Doordat in de afgelopen maanden tijdens de lockdown er ook geen aanvoer was, kunnen we hier en daar eigenlijk wel weer wat spullen gebruiken, met name speelgoed, boeken, langspeelplaten en CD’s. Na telefonisch een afspraak te hebben gemaakt, kunnen dit soort zaken gebracht worden op maandag- en donderdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur. Ophalen na telefonische afspraak is ook weer mogelijk. We zullen wel kritisch zijn op wat we ophalen. Op deze manier hopen we met een verse nieuwe voorraad weer open te gaan, zodra dit toegestaan is.

Het bestuur van kringloopwinkel Het Vervolg