In de rij voor de winkel 

In de rij voor de winkel 

Als u op woensdag op het Kerkplein in Oostvoorne bent moet u niet raar opkijken als zich buiten een rij wachtenden heeft gevormd voor kringloopwinkel Het Vervolg. Door de beperking van het aantal klanten in de winkel is er binnen weliswaar voldoende bewegingsruimte, maar door de grote belangstelling vormen zich regelmatig 1,5 meter rijen op de stoep voor de winkel. Mensen wachten geduldig op een beschikbaar komende winkelmandje. Een mondkapje is nu verplicht, maar de meeste mensen hebben er een bij zich en zo niet dan krijgen ze er een van ons.

Eenmaal binnen is er veel belangstelling voor tweedehands kleding, lp’s/cd’s, boeken, speelgoed en legpuzzels. Bij de meubels staan de kunstkerstbomen en de kerstverlichting uitgestald. Bij de huishoudelijke artikelen een ruimte sortering kerstversiering. Kerstballen kosten slechts 10 cent per stuk. Deze en andere zaken worden dan ook op grote schaal ingekocht, maar aan aanbod en diversiteit is geen gebrek.

In de steeg naast de winkel is het een komen en gaan voor lossen en laden. Wist u dat alle spullen die in de winkel verkocht worden, ons gratis aangeboden worden? De medewerkers zijn allemaal vrijwilligers. Ze zetten zich belangeloos in omdat de opbrengst voor restauratie en onderhoud van de monumentale Dorpskerk en vele goede doelen is. Op voorspraak van medewerkers krijgen lokale organisaties in dit jaargetijde een substantiële gift. Welke dat dit jaar worden houden we nog even geheim, daarover later meer.

Het bestuur van kringloopwinkel Het Vervolg