Een maand na de heropening

Een maand na de heropening

Op 1 juli 2020 is kringloopwinkel Het Vervolg weer opengegaan na het doorvoeren van diverse corona gerelateerde aanpassingen. De reacties van klanten zijn heel positief. Het voormalige woonhuis aan Kerkplein 14 is omgetoverd tot een speelgoedparadijs. De looproute vanaf het Kerkplein door de tuin tot achter in de loods en weer terug door de winkel voorkomt kruisend verkeer. De beperking van het aantal klanten in de winkel geeft voldoende bewegingsruimte. De verruiming van de openingstijden zorgt voor een betere spreiding over de dag. Desondanks vormen zich nog regelmatig 1,5 meter rijen op de stoep voor de winkel, maar dat leidt niet tot problemen. Mensen wachten geduldig op een beschikbaar komende winkelmandje. Een klant merkte onlangs op: “Dat ik voor een kringloopwinkel in de rij moet staan had ik niet verwacht, maar ik heb het er graag voor over, het is hier heel goed geregeld”.

Medewerkers zijn duidelijk te herkennen aan hun blauwe hesjes en staan klanten te woord vanachter afgeschermde balies. Het merendeel van de betalingen vindt contactloos plaats bij de centrale kassa en klanten pakken hun artikelen zelf in. De sfeer is gemoedelijk en iedereen voelt zich veilig en op zijn gemak.

Het is duidelijk dat we in een behoefte voorzien. Er worden veel goederen ingeleverd, er is daardoor geen gebrek aan aanbod. De ruime selectie aan tweedehands kleding, lp’s/cd’s, boeken, speelgoed, huishoudelijke artikelen, etc. vindt ook gretig aftrek. Natuurlijk door de aantrekkelijke prijsstelling, maar ook omdat mensen verantwoord om willen gaan met het milieu. Het onderhoud van de monumentale Dorpskerk en de overige goede doelen waar de opbrengst van de winkel naar toegaat varen er ondertussen wel bij. Door de sluiting van drie en halve maand door corona, leken deze bestemmingen dit jaar de dupe te worden. Maar door de succesvolle heropening verwachten we dit tekort weer snel goed te kunnen maken.

Het bestuur van kringloopwinkel Het Vervolg zoekt nog wel vrijwilligers die zich een halve dag per week of per twee weken in willen zetten voor het draaiend houden van de winkel. Met name op woensdagen en de laatste zaterdag van de maand kunnen we nog wel versterking gebruiken. U kunt zich aanmelden bij een van de bestuursleden.

Het bestuur van kringloopwinkel Het Vervolg